چند روز پیش انتشار خبر مجوز فروش گوشت های آزمایشگاهی در کشور سنگاپور علاقه مندان به فناوری پرینت سه بعدی را شگفت زده کرد. بی اغراق در دو سال گذشته پیشرفت های فوق العاده ای در روش های تولیدات جایگزین گوشت صورت گرفته است. یک دهه پیش تصور گوشت گیاهی پرینت سه بعدی شده یا پرینت سه بعدی گوشت در فضا  غیر ممکن یا بلندپروازانه به نظر می رسید، این درحالی است که امروزه پرینت سه بعدی گوشت به یک واقعیت تبدیل شده است. از آنجا که جهان با بحران زیست محیطی کاهش سریع منابع طبیعی روبرو است، پایداری نه تنها یک عامل جذب مشتری بلکه یک استراتژی اساسی در تجارت است. بنابراین طی دو سال اخیر تعداد زیادی از شرکت ها شروع به سرمایه گذاری در مسیر توسعه جایگزین های گوشتی پرینت سه بعدی شده کرده اند. در این مقاله می خواهیم نگاهی به آخرین پیشرفت ها در زمینه گوشت های پرینت سه بعدی شده بیندازیم.

پرینت سه بعدی گوشت گاو گیاهی توسط یک شرکت اسرائیلی

در ۳۰ ژوئن ۲۰۲۰ یک شرکت اسرائیلی به نام  Redefine Meatاز نخستین استیک گوشت گیاهی تولید شده به روش پرینت سه بعدی رونمایی، و اعلام کرد که تست بازار در رستوران های منتخب در سال جاری آغاز خواهد شود. محصولات این شرکت که با استفاده از فناوری پرینت سه بعدی گوشت توسعه یافته اند دارای بافت، طعم و ظاهر استیک گوشت گاو هستند و می توانند با قیمت پرینت سه بعدی مناسب در مقیاس بالا تولید شوند.

این شرکت پس از مشاوره با قصابان، سرآشپزها، متخصصان صنایع غذایی و کارشناسان طعم و مزه، توانست به صورت دیجیتالی بیش از ۷۰ پارامتر حسی از جمله بافت بریده گوشت گاو، میزان آبداری و توزیع چربی را در محصولات خود اعمال کند. شرکت  Redefine Meatبا استفاده از مواد پرینت سه بعدی مختلف توانست گوشت های پایدار، دارای پروتئین بالا و بدون کلسترول توسعه دهد که ظاهر و طعمی مانند گوشت گاو دارند.

پرینت سه بعدی گوشت گاو گیاهی توسط یک شرکت اسرائیلی
پرینت سه بعدی گوشت گاو گیاهی توسط یک شرکت اسرائیلی

گوشت پرینت سه بعدی شده مبتنی بر سلول

وقتی صحبت از فروش گوشت های پرینت سه بعدی شده واقعی به میان می آید، یک استارتاپ اسرائیلی دیگر به نام Aleph Farms نیز وجود دارد که بر این موضوع تمرکز کرده است و یکی از شرکت های پیشرو در عرصه پرینت سه بعدی محصولات گوشتی می باشد. کمتر شرکتی در جهان توانسته است به پرینت سه بعدی گوشت در فضا بپردازد.

اخیراً این استارت آپ اسرائیلی روشی توسعه داده است که از روند طبیعی ترمیم عضلات در بدن گاو در شرایط کنترل شده تقلید می کند. در این تکنیک بر خلاف گوشت پرینت سه بعدی شده گیاهی، از سلول های گاوی برای شبیه سازی طعم، بافت و ظاهر گوشت استفاده می شود. این روش نوآورانه از ترکیب سلول ها شامل سلول های چربی و بافت عضلانی به منظور توسعه یک جوهر زیستی جهت استفاده با فرایند پرینت سه بعدی زیستی استفاده می کند.

گوشت پرینت سه بعدی شده مبتنی بر سلول
گوشت پرینت سه بعدی شده مبتنی بر سلول

پرینت سه بعدی گوشت پایدار و گیاهی در اسپانیا

شرکت دیگری که در زمینه پرینت سه بعدی گوشت های وگان شهرت دارد یک شرکت اسپانیایی به نام  NOVAMEATاست. در اصل روش پرینت سه بعدی این شرکت قادر به سازماندهی مجدد نانوالیاف از پروتئین های گیاهی با هدف تولید محصولات مشابه پروتئین های حیوانی است. شرکت  NOVAMEATبه طور معمول از موادی مانند نخود فرنگی، جلبک دریایی و برنج برای پرینت سه بعدی گوشت استفاده می کند. چندی پیش یک استارت آپ در بارسلونا از گوشت خوک پرینت سه بعدی  شده خود رونمایی کرد. این شرکت برای توسعه این محصول از ترکیبی حاوی نخود، برنج، روغن زیتون کاملاَ بکر، عصاره جلبک دریایی قهوه ای و کنسانتره آب چغندر استفاده کرده است.

شرکتNOVAMEAT  با استفاده از تکنولوژی چاپ سه بعدی به دنبال پشتیبانی از یک سیستم غذایی جهانی پایدارتر بود. همچنین این شرکت در حال آزمایش عناصر جایگزین (پروتئین ها، الیاف و روغن ها) برای تنظیم طعم دهنده ها و بهبود پایداری است. هدف اصلی حمایت از گونه های زیستی و مبارزه با جنگل زدایی است.

پرینت سه بعدی گوشت پایدار و گیاهی در اسپانیا
پرینت سه بعدی گوشت پایدار و گیاهی در اسپانیا

تولید انبوه گوشت پرینت سه بعدی شده توسط شرکت MeaTech

یکی از جدیدترین شرکت کنندگان در رقابت بهترین گوشت پرینت سه بعدی شده، شرکت MeaTech است. این استارت آپ بر چاپ سه بعدی گوشت در مقیاس بالا تمرکز کرده است. به گفته Sharon Fima، مدیر عامل و مؤسس شرکت MeaTech، هدف این شرکت تولید سریع و نشان دادن امکان توسعه محصولات گوشتی چاپ سه بعدی شده در مقیاس صنعتی است.

تولید انبوه گوشت پرینت سه بعدی شده توسط شرکت MeaTech
تولید انبوه گوشت پرینت سه بعدی شده توسط شرکت MeaTech

فروش گوشت مرغ آزمایشگاهی در سنگاپور

تقاضا برای جایگزینی گوشت به دلیل نگرانی در مورد سلامتی، محیط زیست و رفاه حیوانات در حال افزایش است و جایگزین های گیاهی به طور فزاینده ای در قفسه های سوپرمارکت ها و منوی رستوران ها یافت می شوند. با توجه به اینکه محصولات این شرکت ها نوید بخش جایگزینی گوشت با محصولات پرینت سه بعدی می باشد، ممکن است از خود بپرسید که چه زمانی محصولات گوشتی پرینت سه بعدی شده در بازار عرضه خواهند شد. در این میان سنگاپور با شرکت استارت آپ Eat Just برای فروش گوشت مرغ آزمایشگاهی به توافق رسیده است. این شرکت ادعا می کند که این اولین تصویب قانونی در جهان برای فروش گوشت به اصطلاح پاک است. به تازگی استارت آپ SuperMeat در اسرائیل یک رستوران آزمایشی افتتاح کرده است که در آن محصولات گوشت مرغ آزمایشگاهی خود را سرو می کند. Josh Tetrick، بنیانگذار و مدیرعامل این شرکت گفت: “قیمت این گوشت که به شکل ناگت فروخته خواهد شد معادل قیمت گوشت مرغ خواهد بود. اساس تجارت شرکت Eat Just بر پایه محصولات معادل تخم مرغ (قابل استفاده به عنوان جایگزینی برای تخم مرغ) است”.

در صورت تمایل میتوانید فایل PDF این مقاله را در قسمت زیر دانلود و با ذکر منبع مورد استفاده قرار دهید.

4.9/5 - (38 امتیاز)