اخیراً پروژه های زیادی با ترکیب تکنولوژی پرینتر سه بعدی و صنایع غذایی در حال ظهور است. به عنوان مثال، استارتاپ  Revo Foodsدر اوایل سال جاری فیله ماهی قزل آلا را با استفاده از پروتئین نخود، الیاف مرکبات، روغن های گیاهی و عصاره جلبک دریایی چاپ کرده است. این نوع ابتکارات در حال گسترش بیشتر هستند. به تازگی طراحی به نامThibault Baes  با همکاری یک آشپز و یک شکلات ساز، شکلات سه بعدی را با هدف ایجاد تجربه طعم جدید با استفاده از فناوری پرینت سه بعدی چاپ کرده است.

 

 

تولید شکلات با طعم های منحصر بفرد با استفاده از تکنولوژی پرینت سه بعدی

مزیت کار با یک آشپز و شکلات ساز در این است که هر یک دیدگاه های خود را برا توسعه محصول ارائه می دهند. در این پروژه سرآشپز قبل از هر چیز نیازهای پروژه را شناسایی می کند که ایده ها بر پایه آن شکل می گیرند و او بازخورد خود را اعلام می کند. در این پروژه از چاپگر های سه بعدیPrint2Taste  استفاده شده است که مخصوص پرینت سه بعدی شکلات هستند. فرایند کار این پرینتر ها به این صورت است که ابتدا شکلات را ذوب کرده و سپس آن را به صورت لایه ای تزریق می کند. آن ها با پرینتر سه بعدی Mycusini (نسخه خانگی) شروع و سپس از پرینتر Procusini استفاده کردند.

تولید شکلات با طعم های منحصر بفرد با استفاده از تکنولوژی پرینت سه بعدی

تولید شکلات با طعم های منحصر بفرد با استفاده از تکنولوژی پرینت سه بعدی

فرایند پرینت سه بعدی شکلات

فرایند پرینت سه بعدی بسیار شبیه به پرینتر سه بعدی FDM است با این تفاوت که به جای استفاده از فیلامنت، از کارتریج های شکلاتی استفاده می شود. در این فرایند دمای محیط برای شکلات بسیار مهم است. اگر دمای محیط بالا باشد شکلات ذوب می شود و اگر خیلی پایین باشد عملیات اکستروژن نمی تواند به صورت مداوم انجام شود.

هدف این پروژه استفاده از فناوری های دیجیتال برای تولید شکلات بوده است و در این فرایند علاوه بر چاپ سه بعدی، از فناوری های دیگری مانند برش لیزری نیز استفاده شده است.Thibault Baes  در اینباره توضیح داد: “من همیشه سعی می کنم اشکالی تولید کنم که فقط با چاپ سه بعدی ایجاد می شوند و در دهان یا بشقاب عملکردی غیر از تزئینی داشته باشند. به عنوان مثال پرینت سه بعدی به شما امکان می دهد در داخل یک قطعه حفره هایی ایجاد کنید که از بیرون قابل دسترسی نیستند”.

فرایند پرینت سه بعدی شکلات

فرایند پرینت سه بعدی شکلات

تفاوت شکلات سنتی با شکلات پرینت سه بعدی

Thibault Baes در مورد تفاوت طعم این شکلات های پرینت سه بعدی شده با شکلات های سنتی افزود: “اغلب از من سوال می شود که آیا در شکلات من پلاستیک وجود دارد اما این شکلات یک شکلات کلاسیک است. تفاوت زمانی ایجاد می شود که شما آن را شکل می دهید. وقتی دیوارهای نازک شکلات را چاپ می کنیم بافت تردتری ایجاد می کند که طعم آن تغییر می دهد”.

تفاوت شکلات سنتی با شکلات پرینت سه بعدی

تفاوت شکلات سنتی با شکلات پرینت سه بعدی

 

منبع: https://www.3dnatives.com

در صورت تمایل میتوانید فایل PDF این مقاله را در قسمت زیر دانلود و با ذکر منبع مورد استفاده قرار دهید.

pdf پرینت سه بعدی شکلات برای ارائه تجربه جدید طعم

4.9/5 - (37 امتیاز)