در بعضی از صنایع، محصولاتی وجود دارند که به صورت ذاتی نیاز به تولید کم تیراژ دارند یا برای شروع ساخت نیاز به تعداد کمی دارند. هدف ما این است که با فراهم کردن خدمات لازم و تکمیل این زنجیره تولید، امکان استفاده از پرینتر 3 بعدی جهت تولید این محصولات فراهم گردد و خروجی نهایی یک قطعه فانکشنال و قابل استفاده (نه فقط یک مدل) باشد.

تولید کم تیراژ چیست؟

منظور از تولید کم تیراژ، تولید قطعات با تعداد کم است. امری که پیش از این به علت هزینه ی بالای ساخت قالب و هزینه های فرآیندی امکان پذیر نبود یا بسیار بدون صرفه اقتصادی بود. اما اکنون با تکنولوژی های مختلف و انواع دستگاه پرینت سه بعدی، ساخت افزایشی یا نمونه سازی سریع، می توان قطعه مورد نظر را به هر تعداد که مدنظر مشتری ست با کیفیت یکسان، تولید کرد بدون اینکه صرفه اقتصادی کمی داشته باشد.

ما در آی دیزاین کلیه اشکال سفارش پرینت سه بعدی و خدمات مختلف را از جمله تولید کم تیراژ و خدمات مهندسی مرتبط با آن را ارائه می دهیم.

آی دیزاین
ارائه دهنده خدمات مهندسی ساخت افزایشی در ایران
برای سفارش، استعلام قیمت و مشاوره رایگان تماس بگیرید.
۰۲۱-۷۶۲۵۰۳۴۳

تولید کم تیراژ، یک مسئله چالش‌برانگیز است که از گذشته تا به امروز برای سیستم‌های سنتی و کارگاه‌های تولید، از جمله کارگاه‌های تزریق پلاستیک برای قطعات پلاستیکی، وکیوم فورمینگ، و ریخته‌گری، معضلاتی را به وجود آورده است. به عنوان مثال، درخواست تولید تعداد کمی از یک محصول، مانند 10 تا 100 عدد، باعث پیش‌آمدن چالش‌هایی شده است که راهکار مناسبی غیر از ساخت قالب پرهزینه برای تیراژ بالا، در دسترس نمی‌باشد. این موضوع نیاز به ماشین‌آلات مخصوص، قالب‌سازی، ابزار و فیکسچر دارد تا بتواند در تولید این محصول به کار گرفته شود.

ضمن توجه به این امور، ورود به تولید کم تیراژ با این سیستم‌ها و کارگاه‌ها مستلزم برخورد به مشکلاتی است که به عنوان یک چالش مهم در مسیر تولید تلقی می‌شود. این نیاز به تجهیزات و تسهیلات خاص به منظور تولید محدود این نوع محصولات، امکاناتی که در شرایط تولید تیراژ بالا معمولاً مورد استفاده قرار می‌گیرد، را جلب می‌کند.

تکنولوژی پرینت سه بعدی به عنوان یک پیشرفت بزرگ در زمینه تولید محصولات و اجزای مختلف ظاهر شده است. این تکنولوژی باعث سهولت در فرآیند تولید شده و زیرساخت مناسبی را برای اجرای این فرآیند فراهم کرده است. با این حال، لازم به ذکر است که این تکنولوژی در تولید محصولات با سطح صاف و استاندارد، به ویژه در قطعات نهایی، ممکن است با چالش‌هایی مواجه شود.

توانایی تکنولوژی پرینت سه بعدی در ایجاد محصولات با سطح صاف و استاندارد ممکن است به دلیل نیاز به یک پروسه پس از پردازش روی محصولات، به چالش بکشد. این مسئله به عنوان یک نقطه ضعف ممکن است باعث شود که خروجی نهایی محصول، از نظر صافی سطح و استاندارد، به اندازه کافی مطلوب نباشد.

به منظور بهبود کیفیت و استاندارد محصولات خروجی از تکنولوژی پرینت سه بعدی، نیاز است که به توسعه پروسه‌ها و فناوری‌های پس از پردازش توجه خاصی شود. این اقدامات می‌توانند بهبودی در جنبه‌های تولیدی و نهایی محصولات فراهم نمایند و باعث ارتقاء کیفیت خروجی‌های این تکنولوژی گردند.

تولید کم تیراژ بدنه های پلیمری

ما در شرکت آی دیزاین متخصصان و متعهدان به طراحی و ارائه خدماتی هستیم که این زنجیره تولید را به بهترین شکل تکمیل کند. هدف ما این است که با فراهم کردن خدمات لازم و تکمیل این زنجیره تولید، امکان استفاده از پرینتر سه بعدی جهت تولید این محصولات فراهم گردد و خروجی نهایی یک قطعه فانکشنال و پلیمری ارائه شود.

این رویکرد به ما این امکان را می‌دهد که با استفاده از فناوری پرینت سه بعدی، محصولاتی با ویژگی‌های عملکردی و پلیمری را با کیفیت بالا و انعطاف پذیری بیشتر تولید کنیم. همچنین، این رویکرد به ما این امکان را می‌دهد که در زمان کوتاهی به تغییرات در نقشه‌ها و مشخصات محصولات پاسخ دهیم و انعطاف پذیری بیشتری در فرآیند تولید داشته باشیم.از آنجا که محصولات تولیدی ما به صورت فانکشنال و پلیمری باشند، این برخورداری از خصوصیات عملکردی به ما این امکان را می‌دهد که درخواست‌ها و نیازهای مشتریان را به بهترین شکل ممکن مرتفع نماییم و محصولاتی با کیفیت و قابلیت اطمینان فراهم کنیم.

لازم به ذکر است که در بعضی از صنایع، محصولاتی وجود دارند که به صورت ذاتی نیاز به تولید کم تیراژ دارند یا برای شروع ساخت نیاز به تعداد کمی دارند. این موارد عمدتاً در صنعت ریلی، صنعت هوایی، صنعت نفت و گاز، و برخی از تجهیزات پزشکی خاص و شرکت‌های دانش‌بنیان مشاهده می‌شود.

در صنعت ریلی، به دلیل مختص بودن تعداد قطارها و قطعات مرتبط، تولید کم تیراژ و یا تولید برخی اجزا به صورت نمونه امری اساسی است. همچنین، در صنعت هوایی به دلیل نیاز به قطعات پیشرفته و خاص، تولید محصولات با تیراژ کم معمولاً اقتصادی‌تر و عملی‌تر است. همچنین، صنعت نفت و گاز با ویژگی‌های خود، اغلب نیازمند به تولید محصولاتی با تعداد محدود است.

در زمینه تجهیزات پزشکی خاص، که ممکن است نیاز به فناوری و مواد خاص داشته باشند، تولید کم تیراژ یک امر حیاتی برای پاسخ به نیازهای خاص و پیچیده این صنعت است. همچنین، شرکت‌های دانش‌بنیان که در آغاز فعالیت خود ممکن است به تعداد محدودی از محصولات نیاز داشته باشند، از تولید کم تیراژ بهره‌مند می‌شوند تا اینکه محصولات خود را با دقت و کیفیت به بازار عرضه کنند.

در این موارد، تکیه بر تولید با پرینتر سه بعدی می‌تواند یک راهکار مناسب و اقتصادی باشد و این امکان را فراهم کند که حتی در مقیاس‌های تولید کم، محصولات با کیفیت و دقت بالا تولید گردد.ناگفته نمانده که به دلیل تحریم‌های اقتصادی در کشور ما و به دلیل محدودیت‌های جغرافیایی و بازار ملی خود، گاهی اوقات برخی از محصولاتی که تولید آنها از نظر اقتصادی صرفه‌جویی نمی‌کند، اجباراً به سمت استفاده از فناوری پرینت سه بعدی معطوف می‌شویم.این رویکرد اقتصادی به ما این امکان را می‌دهد که حتی در شرایطی که تولید محصولات به صورت سنتی به دلیل محدودیت‌های اقتصادی توجیه‌پذیر نباشد، از پرینتر سه بعدی بهره‌مند شویم.

این فناوری به ما این امکان را می‌دهد که با کاهش هزینه‌ها و افزایش انعطاف‌پذیری، محصولات خاص و یا محدود به تعداد تولید شوند. همچنین، با در نظر گرفتن این امکان، می‌توان از تحریم‌ها و محدودیت‌های موجود در بازارهای جهانی کاست و به سمت تولید محصولاتی که بازار مختص کشور دارد، گام برداشت.با این رویکرد، کشور ما قادر است با بهره‌گیری از پتانسیل تکنولوژی پرینت سه بعدی، به تولید محصولات متنوع و نیازمند کم تیراژ به شکل اقتصادی و کارآمد ادامه دهد. این تصمیم گام مثبتی در جهت توسعه صنایع محلی و مستقل از تحریم‌ها محسوب می‌شود.

 

مزایای تولید کم تیراژ برای بیزینس ها

مزایای ساخت افزایشی در استفاده از تکنولوژی پرینت سه بعدی و تولید کم تیراژ، چشمگیر و ارزشمند است. این مزایا عبارتند از:

  • قیمت:

عدم نیاز به قالب، جیگ، فیکسچر و ابزار مخصوص. تنها نیاز به طراحی نقشه محصول وجود دارد. در مواقعی که محصول دارای هندسه پیچیده‌تری است، مصرف مناسبتری از نظر هزینه دارد.

نمودار مقایسه قیمت و هزینه در تولید کم تیراژ و تولید با قالب سازی در تولید با تیراژ کم
  • زمان رسیدن به محصول:

اگرچه پرینت سه بعدی زمان‌بر است، اما زمان تولید نخستین قطعه بسیار کوتاه‌تر است. به عنوان مثال، در مورد ساخت یک قطعه جدید، زمان ساخت قالب ممکن است تا 5 ماه طول بکشد، در حالی که با استفاده از پرینت سه بعدی، در یک یا چند روز می‌توان به تولید نخستین قطعه پرداخت.

  • استانداردهای محصول:

در برخی صنایع، به ویژه صنایع پزشکی، تصویب‌ها و استانداردهای محصول می‌توانند از قبل از تیراژ بالا بررسی شوند. این امکان با استفاده از تکنولوژی پرینت سه بعدی فراهم می‌شود.

  • ارزیابی در بازار:

امکان ارزیابی سریع واکنش مشتریان به محصولات با تعداد کمتر. این اطلاعات می‌توانند در تصمیم‌گیری در مورد تولید بیشتری و یا تغییرات در نقشه محصول مؤثر باشند.

  • انعطاف پذیری تولید:

توانایی ایجاد تغییرات در نقشه محصول در هر زمان باعث انعطاف پذیری بالاتر در فرآیند تولید می‌شود.

  • هزینه‌ها و پیشرفت پروژه:

مدیریت بهتر هزینه‌ها و مخارج پروژه با توجه به پیشرفت و تغییرات در آن.

  • بهینه‌سازی شکلی:

امکان استفاده از هندسه‌های پیچیده و سبک‌سازی مواد به منظور بهینه‌سازی شکل و وزن قطعات تولیدی.

با این مزایا، ساخت افزایشی با استفاده از تکنولوژی پرینت سه بعدی به عنوان یک روش موثر در تولید محصولات تیراژ کم و یا نمونه‌های آزمایشی، بهبود واضحی را در عملکرد تولید و هزینه‌ها ایجاد می‌نماید.