نحوه محاسبه هزینه پرینت سه بعدی یا به نوعی تعرفه پرینت سه بعدی از مباحث چالشی در بازار درآمدزایی با پرینترهای سه بعدی، چه برای کسانی که به خرید یا فروش پرینتر سه بعدی می‌پردازند و چه برای شرکت‌ها یا اشخاصی ست که از مزایای فناوری پرینت سه بعدی متعلق به انقلاب صنعتی چهارم و به طور گسترده از پرینتر سه بعدی صنعتی استفاده می‌کنند. از آنجایی که می‌دانیم شفافیت فرمول محاسبه قیمت پرینت سه بعدی برای مشتریان مهم است، در اینجا به پارامتر‌های مهم در قیمت‌گذاری پرینت سه بعدی و تفاوت قیمت چاپ سه بعدی، در تکنولوژی‌های مختلف پرداخته‌ایم.

در عصر حاضر، فناوری پرینت سه‌بعدی انقلابی در صنایع مختلف از جمله تولید، طراحی محصول، پزشکی و آموزش ایجاد کرده است. این فناوری که قادر است ایده‌ها را به واقعیت تبدیل کند، به طور چشمگیری در دسترس و مقرون به صرفه شده است. با این حال، درک قیمت‌گذاری و هزینه‌های مرتبط با پرینت سه‌بعدی برای بسیاری از کاربران و مشتریان همچنان چالش‌برانگیز است.

در ادامه خواهید دید که معمولاً قیمت اولیه پرینت سه بعدی براساس مواد مصرفی و زمان کار دستگاه به ساعت داده می‌شود که هر دو پیش از شروع کار توسط نرم‌افزار قابل مشاهده و محاسبه است.

مثلاً روال به این صورت است که یک قطعه A تومان هزینه فیلامنت و مثلاً 5 ساعت کار دستگاه معادل 5*B تومان کار می‌برد و هزینه‌ی اولیه (بدون در نظر گرفتن سایر فاکتور‌ها) حاصل جمع این دو مورد است. (مدت زمان کار دستگاه معمولا با اسکن سه بعدی قطعه و سپس تهیه طرح سه بعدی آن توسط اسلایسر مشخص می شود.)

در هر صورت برای اطلاع از شرایط پرینت سه بعدی قیمت و ملزومات مورد نیاز برای قیمت‌گذاری و اطلاع دقیق از هزینه پرینت سه بعدی قطعه خود می‌توانید از بخش خدمات پرینت سه بعدی آی دیزاین مشخصات قطعه خود را با کارشناسان ما درمیان بگذارید تا بهترین کیفیت را با مناسبترین قیمت دریافت نمایید.

 

محاسبه هزینه پرینت سه بعدی در اشکال و مواد مختلف

 

عوامل تأثیرگذار بر قیمت پرینت سه‌بعدی

در فرایند تولید با پرینت سه‌بعدی، عوامل مختلفی بر هزینه پرینت سه بعدی تأثیرگذار هستند. این عوامل عبارتند از:

تفاوت قیمت چاپ سه بعدی در استفاده از مواد مختلف

یکی از مهم‌ترین عوامل تعیین‌کننده هزینه پرینت سه بعدی، نوع و مقدار مواد مصرفی مورد نیاز است. انواع مواد مانند پلاستیک‌های ABS یا PLA در فناوری FDM، رزین‌ها در SLA، یا پودر‌های فلزی در DMLS به کار برده می‌شوند که هرکدام دارای قیمت‌های مختلفی هستند. برای مثال، تولید یک قطعه با استفاده از رزین در فناوری SLA ممکن است به دلیل هزینه بالای مواد اولیه، گران‌تر از همان قطعه تولید شده با پلاستیک در فناوری FDM باشد.

اثر زمان پرینت در قیمت پرینت 3 بعدی

زمان لازم برای پرینت یک قطعه نیز بر قیمت نهایی آن تأثیر مستقیم دارد. پرینت‌هایی که زمان بیشتری نیاز دارند، مانند قطعات بزرگ یا بسیار پیچیده، هزینه‌های بالاتری را به دلیل مصرف بیشتر انرژی و استهلاک دستگاه به همراه دارند. به عنوان مثال، تولید یک مدل پیچیده معماری با جزئیات بالا ممکن است چندین ساعت زمان ببرد که این موضوع مستقیماً بر هزینه تولید تأثیرگذار است.

بنابراین همانطور که بالاتر اشاره شد معمولاً قیمت اولیه پرینت سه بعدی براساس مواد مصرفی و زمان کار دستگاه به ساعت داده می‌شود که هر دو پیش از شروع کار توسط نرم‌افزار قابل مشاهده و محاسبه است.

مثلاً روال به این صورت است که یک قطعه A تومان هزینه فیلامنت و مثلاً 5 ساعت کار دستگاه معادل 5*B تومان کار می‌برد و هزینه‌ی اولیه (بدون در نظر گرفتن سایر فاکتور‌ها) حاصل جمع این دو مورد است.

اثر فناوری بر قیمت پرینت سه بعدی

فناوری‌های مختلف پرینت سه‌بعدی دارای ویژگی‌ها، مزایا و هزینه‌های متفاوتی هستند. به طور مثال، فناوری FDM که برای تولید نمونه‌های اولیه و قطعات با تیراژ پایین محبوب است، معمولاً ارزان‌تر از فناوری DMLS (یکی از تکنولوژی های معروف پرینتر سه بعدی فلز) است که برای تولید قطعات فلزی با دقت بالا به کار می‌رود.انتخاب فناوری مناسب بر اساس نیاز مشخص پروژه و بودجه موجود از اهمیت بالایی برخوردار و روی تعرفه پرینت سه بعدی بسیار اثرگذار است.

پیچیدگی طراحی و اثر آن در هزینه پرینت 3 بعدی

پیچیدگی طراحی یکی دیگر از عوامل کلیدی در تعیین هزینه است. قطعاتی که دارای سطوح منحنی، زوایای تیز، یا نیازمند ساپورت‌های زیادی هستند، ممکن است نیاز به زمان بیشتری برای پرینت و پس‌پردازش داشته باشند. به عنوان نمونه، یک قطعه با هندسه پیچیده که نیاز به حذف دقیق ساپورت‌ها پس از پرینت دارد، می‌تواند هزینه‌های اضافی را به دلیل نیاز به دقت و زمان بیشتر در پس‌پردازش ایجاد کند.

خدمات پس پردازش

خدمات پس از پرینت نظیر پولیش، رنگ‌آمیزی، و سایر پس‌پردازش‌ها می‌توانند به محصول نهایی ارزش افزوده بخشیده و زیبایی آن را افزایش دهند، اما هزینه‌های اضافی را نیز به دنبال دارند. برای مثال، رنگ‌آمیزی دستی یک مدل پیچیده می‌تواند ساعت‌ها زمان برده و به تخصص خاصی نیاز داشته باشد که این امر مستقیماً بر افزایش قیمت تمام شده محصول تأثیر می‌گذارد و در این صورت خدمات پرینت سه بعدی قیمت بالاتری خواهد داشت.

با توجه به تعدد تکنیک‌های پرینت سه بعدی، روش تخمین قیمت بر اساس تکنیک‌های مختلف پرینت سه بعدی مورد استفاده متفاوت است اما محاسبه آنلاین قیمت پرینت سه بعدی عملاً غیرممکن و نادقیق است. به طور مثال فرمول محاسبه قیمت در پرینتر سه بعدی SLS با پرینتر سه بعدی FDM، و هر یک از این دو با پرینتر سه بعدی SLA متفاوت هستند که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

سایر پارامتر‌های تأثیر‌گذار در تعیین هزینه پرینت سه بعدی به صورت کلی عبارتند از:

  • نوع مواد پرینت سه بعدی مصرفی (مثلاَ قیمت پرینت سه بعدی یک قطعه با تکنولوژی FDM و متریال PLA با هزینه پرینت سه بعدی قطعه مذکور با همان فناوری FDM و متریال ABSمتفاوت است.)
  • میزان ساپورت‌گذاری در قطعه (که در حقیقت تابعی از هندسه قطعه است- نکته قابل توجه این که روش SLS برای تولید قطعات نیازی به ساپورت ندارد.)
  • ضریب ریسک تولید قطعه (تابعی از پیچیدگی هندسی قطعه است، برای مثال قطعات خیلی نازک یا قطعات خیلی کوچک ضریب ریسک بالاتری برای تولید و احتمالا قیمت پرینت 3 بعدی بالاتری دارند.)
  • تیراژ تولید قطعه (در پرینت سه بعدی با افزایش تیراژ قیمت هر قطعه به مقدار کمی کاهش می‌یابد.)
  • زمان لازم برای اپراتور دستگاه و تمیز کردن قطعه

در نهایت، درک دقیق این عوامل و تأثیر آن‌ها بر هزینه پرینت سه‌بعدی می‌تواند به شما در تصمیم‌گیری‌های آگاهانه‌تر و مدیریت بهتر بودجه پروژه‌هایتان کمک کند.Top of Form

نحوه محاسبه هزینه پرینت سه‌بعدی

شرکت آیدیزاین با ارائه رویکردی شفاف و دقیق در مورد فرآیند محاسبه قیمت پرینت سه‌بعدی و محاسبه آنلاین قیمت پرینت سه بعدی، راهنمایی ارزشمندی برای مشتریانی فراهم می‌کند که به دنبال درک بهتر و دقیق‌تری از هزینه‌های مرتبط با سفارشات خود هستند. در این بخش، به تفصیل به عوامل تعیین‌کننده قیمت پرینت سه بعدی و نحوه محاسبه آن می‌پردازیم.

  1. حجم ماده مصرفی

حجم ماده مصرفی بر اساس سی‌سی یا گرم محاسبه می‌شود و نقش کلیدی در تعیین هزینه دارد. محاسبه دقیق میزان ماده مورد نیاز برای ساخت یک قطعه، با توجه به تراکم و نوع ماده (پلاستیک، متال، رزین و …) انجام می‌شود. مواد با قیمت بالاتر مانند فلزات نسبت به پلاستیک‌ها، هزینه‌های بیشتری را به دنبال دارند.

  1. زمان مورد نیاز دستگاه

زمان مورد نیاز دستگاه برای پرینت یک قطعه، بر اساس ساعت یا دقیقه، یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار است. زمان بیشتر به معنای مصرف انرژی بیشتر و استهلاک دستگاه است که به طور مستقیم بر قیمت خدمات پرینت سه بعدی تأثیر می‌گذارد. برای مثال، یک قطعه پیچیده که نیاز به ۲۴ ساعت پرینت دارد، قطعاً هزینه‌های بیشتری نسبت به قطعه‌ای با ۲ ساعت زمان پرینت خواهد داشت.

  1. فناوری پرینت و مواد اولیه استفاده شده

انتخاب فناوری پرینت (مانند FDM، SLS، SLA یا DMLS) و مواد اولیه استفاده شده بر اساس نیاز‌های خاص پروژه و ویژگی‌های مورد نظر قطعه نهایی، تأثیر قابل توجهی بر قیمت دارد. هر فناوری و ماده‌ای دارای مزایا، محدودیت‌ها و قیمت‌های متفاوتی است که باید در فرایند تصمیم‌گیری در نظر گرفته شود.

  1. پیچیدگی طراحی و نیاز به ساپورت

پیچیدگی طراحی و نیاز به استفاده از ساپورت‌ها برای حمایت از قطعه در حین ساخت، می‌تواند بر هزینه‌ها تأثیر بگذارد. قطعات پیچیده که نیاز به ساپورت‌های زیادی دارند، نیاز به زمان بیشتری برای حذف و پس‌پردازش دارند که هزینه‌های اضافی ایجاد می‌کند.

  1. خدمات پس پردازش درخواستی

خدمات پس پردازش نظیر پولیش، رنگ‌آمیزی، و سایر پردازش‌های سطحی نه تنها به بهبود ظاهری قطعه کمک می‌کنند بلکه می‌توانند ویژگی‌های مکانیکی آن را نیز بهبود بخشند. این خدمات، با توجه به پیچیدگی و نیاز‌های خاص هر پروژه، هزینه‌های متفاوتی دارند.

برای کسب اطلاعات دقیق‌تر و محاسبه هزینه پرینت سه‌بعدی مورد نظرتان و اطلاع از قیمت پرینت سه بعدی تهران، میتوانید با کارشناسان ما در آی دیزاین تماس حاصل فرمایید.

مقایسه تفاوت قیمت پرینت سه بعدی برای تکنولوژی‌های مختلف

قیمت پرینت سه بعدی در فناوری SLS

فناوری پرینت سه بعدی SLS یک تکنیک پرینت سه بعدی مبتنی بر پودر است که عمدتاَ با پودر پلی آمید کار می‌کند. شرکت آیدیزاین آماده ارائه خدمات پرینت سه بعدی به روش SLS می‌باشد. از مزایای حیرت‌انگیز این روش عدم نیاز به ساپورت برای ساخت قطعات است. برای اینکه درک بهتری از مفهوم ساپورت در پرینت سه بعدی داشته باشید به تصویر زیر نگاه کنید. در حقیقت ساپورت ساختاری است که در ساخت قطعاتی که زاویه منفی (Undercut) دارند به منظور جلوگیری از سقوط متریال در حال پرینت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

قیمت پرینت سه بعدی فلزی و غیر فلزی با ساپورت گذاری

 

اما در روش SLS به دلیل اینکه قطعات در داخل پودر تولید می‌شوند عملاَ خود پودر نقش ساپورت را ایفا می‌کند و بنابراین نیاز به ساپورت‌گذاری وجود ندارد. این عدم نیاز به ساپورت باعث می‌شود که بتوان تعداد زیادی قطعه را در کنار یکدیگر بر روی یکدیگر و حتی داخل یکدیگر قرار داد و پرینت سه بعدی گرفت. تصویر جانمایی قطعه داخل محفظه ساخت دستگاه SLS را در شکل زیر قابل مشاهده است.

 

جانمایی قطعه داخل محفظه ساخت در روش پرینت سه بعدی SLS

 

نکته: برای علاقه مندان به مطالب عمیق‌تر در مورد پرینت سه بعدی، ذکر این نکته خالی از لطف نیست که اگر چه روش SLS برای ساخت قطعه ذاتاَ نیازی به ساپورت‌گذاری ندارد، اما در برخی موارد به دلایل دیگری از ساپورت در روش SLS استفاده می‌شود. علت استفاده از ساپورت در روش SLS (که البته در موارد بسیار کمی مورد استفاده قرار می‌گیرد) معمولاَ به منظور جلوگیری از تاب برداشتن قطعه در اثر تنش‌های حرارتی یا دفع حرارت است، در مورد دوم عملاَ ساپورت نقش خنک‌کننده را برای قطعه ذوب شده ایفا می‌کند.

عدم نیاز به ساپورت مهمترین نکته‌ای است که باعث تفاوت فرمول تعیین قیمت در روش SLS با دیگر روش‌های پرینت سه بعدی می‌شود. در روش SLS فرمول تعیین قیمت عمدتاَ تابع حجم کوچکترین باندیگ باکس قطعه است. باندینگ باکس به معنی کوچکترین معکب مستطیلی است که قطعه در داخل آن قرار می‌گیرد. مثلاَ حجم قطعه در تصویر زیر۸۶ سانتی‌متر مکعب است، در حالی که حجم باندینگ باکس آن۳۶۴ سانتی‌متر مکعب می‌باشد.

 

قیمت پرینت سه بعدی ماکت با تکنولوژی SLS

 

توجه داشته باشید که اگر قطعه بخواهد در مقیاس ۲ برابر پرینت شود، قیمت قطعه حدوداَ ۸ برابر می‌شود، چرا که اگر قطعه به دو برابر مقیاس شود حجم قطعه ۸ برابر می‌شود. یا اگر مقیاس قطعه شود، قیمت قطعه خواهد شد، در واقع قیمت با توان سوم مقیاس ارتباط دارد.

همچنین با فرمول قیمت ذکر شده روش SLS توجه داشته باشید که جهت ساخت قطعه تأثیر چندانی در قیمت‌گذاری نخواهد داشت. علت استفاده از این نوع فرمول قیمتی این است که در روش SLS پودر‌های اطراف قطعه نیز مصرف شده به حساب می‌آیند و خیلی قابل استفاده نیستند.

 

اثر اندازه ی قطعه در قیمت پرینت سه بعدی

 

قیمت پرینت سه بعدی در فناوری FDM

در روش پرینت سه بعدی FDM برعکس SLS ساپورت‌گذاری نقش مهمی در قیمت‌گذاری دارد. وقتی مسأله ساپورت به میان می‌آید، جهت ساخت قطعه در محفظه پرینت دستگاه و شکل قطع (فارغ از حجم و اندازه) نیز اهمیت پیدا می‌کند.

در تکنیک پرینت سه بعدی FDM، روش قیمت‌گذاری تابع مستقیمی از مواد مصرفی (برای قطعه و ساپورت) و زمان کارکرد دستگاه (برای تولید خود قطعه و ساپورت) است. بنابراین در این روش باید ابتدا مدل سه بعدی در نرم‌افزار دستگاه به صورت صحیح جانمایی شده و جهت ساخت مناسب توسط متخصص پرینت سه بعدی شناسایی شود. سپس زمان کار دستگاه و مواد مصرفی تعیین شده و در نهایت قیمت پرینت سه بعدی براساس این موارد محاسبه می‌گردد.

اگر بخواهیم به صورت تخمینی زمان کارکرد دستگاه را بر اساس پارامتر‌های هندسی

قطعه سه بعدی محاسبه کنیم، باید بگوییم با خطای زیاد می‌شود زمان لازم برای پرینت سه بعدی قطعه به روش FDM را یک ترکیب خطی از حجم و سطح بیرونی قطعه در نظر گرفت، البته این روش خطای زیادی دارد و ممکن است تا ۲۰۰% نادقیق باشد.

هزینه پرینت سه بعدی FDM و اصول آن

 

قیمت پرینت سه بعدی در روش SLA

در روش SLA نیز مانند روش FDM ساپورت‌گذاری در تعیین تعرفه پرینت سه بعدی نقش دارد. تصویر یک نمونه قطعه همراه با ساپورت‌گذاری در روش SLA در شکل زیر مشاهده می‌شود.

 

هزینه پرینت سه بعدی SLA و ساپورت گذاری آن که در پس پردازش حذف می شود

 

میزان ساپورت در روش SLA بسیار کمتر از روش FDM است و جهت ساخت قطعه باید به گونه‌ای باشد که عموماَ تمام قطعات نیاز به ساپورت دارند. با توجه به این موضوع، میزان ساپورت مورد نیاز در روش SLA را می‌توان نسبت مستقیمی از وزن قطعه در نظر گرفت. بنابراین در روش SLA عموماَ قیمت به صورت تابعی از وزن مواد مصرفی خود قطعه در نظر گرفته می‌شود و چون مواد مصرفی تابعی از حجم قطعه می‌باشد، با داشتن حجم قطعه می‌توان قیمت را محاسبه کرد. همچنین قیمت‌گذاری در روش SLA ساده‌تر از روش FDM صورت می‌گیرد.

قیمت پرینت سه بعدی در روش POLYJET

در پرینت سه بعدی Polyjet نیز نیاز به ساپورت‌گذاری می‌باشد. در تصویر زیر چند قطعه ساخته شده به روش Polyjet به همراه ساپورت قابل مشاهده است.

ساپورت‌گذاری در روش Polyjet تا اندازه‌ای شبیه به روش FDM است. در روشPolyjet همواره جنس ساپورت با جنس قطعه متفاوت است. در این روش قیمت تابعی از میزان ماده مصرفی مورد نیاز برای قطعه و ساپورت می‌باشد.

 

هزینه پرینت سه بعدی پلی جت و نمونه قطعات تولید شده با آن

 

خلاصه فرمول‌های قیمت چاپ سه بعدی در تکنولوژی های مختلف

با توجه به توضیحاتی که داده شد، فرمول قیمت‌گذاری و پارامتر‌های مهم در محاسبه قیمت پرینت سه بعدی در روش‌های مختلف پرینت سه بعدی در جدول زیر به صورت خلاصه بیان شده است:

 

تفاوت پرینت سه بعدی قیمت در تکنولوژی های مختلف

 

جمع‌بندی

فناوری پرینت سه‌بعدی امکانات بی‌نظیری را برای تولید و طراحی ارائه می‌دهد، اما درک هزینه‌های مرتبط با این فناوری می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. با در نظر گرفتن عوامل تأثیرگذار بر هزینه پرینت سه بعدی و استفاده از ابزار‌های محاسبه قیمت موجود، می‌توانید تصمیم‌گیری آگاهانه‌ای داشته باشید و از مزایای پرینت سه‌بعدی به بهترین شکل ممکن بهره‌مند شوید.